null
nullnull

Kontakt

0230 423 354

069 11 53 502

069 11 53 502

069 11 53 502

office@xenos.rs

Braće Tatić 6, 23300 Kikinda

Malta

Malta - Malta

3.0

null

Hotel

null

Avion

null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null
null

Informacije

Malta
Malta

Ukupno noćenja

5

Ukupno dana

6
Cenovnik
Opis smeštaja
Program putovanja
Uslovi plaćanja
MALTA 
MAJ 2024. 
6 dana (5 noćenja) – redovna linija Air Serbia 
Polazak: 01. maj 2024 / Povratak 06.maj 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima.
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu NARODNE BANKE SRBIJE na dan uplate).
Hotel / Kategorija
Tip sobe / Usluga
Polazak - Povratak
01-06.05.2024.
Plaza Regency 3*Standard room / ND699€
Golden Tulip Vivaldi 4*Standard room /ND769€
Grand Hotel Excelsior 5*Classic room / ND949€
Intercontinental 5*Classic room / ND1.099€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Malta – Beograd sa uključenim  aerodromskim taksama koje u trenutku pravljenja programa iznose 56,72evra (refundabilne u -slučaju nerealizacije  putovanja).  
- Grupni transfer autobusom od aerodroma na Malti do izabranog hotela u odlasku i povratku; • 5 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi usluge iz cenovnika; 
-  Troškovi organizovanja i vođenja putovanja; 
- Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan komad prtljaga maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne  težine 8kg.  

U cenu aranžmana nije uračunato: 
- Fakultativni izleti 
- Međunarodno putno osiguranje 
- Ekološka taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi 0,5evra po osobi po noći.

FAKULTATIVNI IZLETI: 
- MALTEŠKA TURA - Prvo se obilazi Tarxien,megalitni hram za koji se smatra da je izgrađen pre egipatskih piramida, a  otkriven je sasvim slučajno 1914. godine. Nakon toga idemo do primorskog sela Blue Grotto, gde se po želji može  otići čamcem do čuvenih Plavih pećina. Put se nastavlja do zanatskog sela „Ta Qali“, gde se može videti kako duvači  stakla izrađuju razne staklene predmete i keramiku. Potom se ide u grad Mdina, poznat kao „grad tišine“ koji je bio  prestonica u Srednjem veku. Grad je okružen zidinama, gde u vilama još uvek žive aristokratske porodice koje su  potomci srednjovekovnih malteških vitezova. Slobodno vreme za ručak je predviđeno u gradu Rabat, drevnom  predgrađu Mdine. Posle ručka put se nastavlja do grada Mosta, gde se obilazi čuvena katolička crkva posvećena  devici Mariji, koja je na čudesan način preživela nacističko bombardovanje 1942. godine. 
Izlet je celodnevni. Transfer od/do hotela je uračunat.  
Cena: Cena: 65 evra po osobi (bezručka), Blue Grotto (opciono 10eur) 

- OSTRVO GOZO-Gozo je znatno manje i mnogo zelenije ostrvo od Malte i na njemu je nimfa Kalipso, prema legendi,  držala zatočenog Odiseja sedam godina. Do njega se odlazi trajektom i prvo se stiže do tačke Belvedere, odakle se  pruža pogled na ostrvo Komino. Zatim se ide do peščane plaže Ramla bay, koja je poznata po narandžasto-crvenoj  boji peska koji se može naći samo na tom mestu. Dalje put vodi do glavnog grada Viktorija, gde će se prošetati po  utvrđenju The Citadella (drevnim zidinama grada) i uživati u panoramskom pogledu na celo ostrvo. Ovde je  predviđeno slobodno vreme za ručak i kupovinu na pijaci. Nastavlja se do zaliva Dvejra (Dwejra bay) gde je snimana  čuvena scena vencanja Denarys Targerian i Drogo-a u seriji „Igra prestola“. Nakada se tu nalazio čuveni azurni prozor  koji se srušio 2017.god, a sada je moguće obići preostale dve prirodne atrakcije: unutrašnje more i pečurka-stenu.  Na kraju se obilazi zaliv Šlendi (Xlendi). Cena izleta oko 65 eur (bez ručka) 

-VALLETTA – Poludnevni izlet do Vallette, glavnog grada Malte koji je okružen brojnim masivnim zidinama i  tvrđavama. Izgradili su je vitezovi Svetog Jovana - Hospitalci u 16veku. Maltežani su jako ponosni sa svoju prestonicu  koja predstavlja deo svetske baštine. Tura započinje od kapije Valete kroz glavnu ulicu do centralnog Trga Republike  sa zaustavljanjem kod značajnih kulturno-istorijskih objekata, gde će vam vodič dočarati istoriju kako samog grada,  tako i celog ostrva. Nakon toga nastavlja se do Barraca Gardens odakle se pruža prelep pogledna Grand Harbour.  Uverite se svojim očima zašto je toliko filmova snimano na Malti. Predviđena je i poseta najčuvenijoj malteškoj 
bogomolji, čuvenoj Ko-katedrali Svetog Jovana koja je ujedno i mauzolej u kome su sahranjinjivani veliki majstori  malteškog viteškog reda. (Cena izleta oko 35 eur, ulaznica za katedralu nije uključena i iznosi 15eur) 
-Krstarenje (HARBOUR CRUISE) Polazi se brodom iz grada Slima, prolazi se pored manjih obalskih gradova, Manoel ostrva (gde su snimane neke  scene serije Game of Thrones), brodogradilište koje postoji još od Srednjeg veka, glavnog grada Valete i starih  gradića, poznatih kao „tri grada“ (Three Cities). Sa morske strane će se videti moćne zidine, koji okružuju Valetu i ova  „tri grada“ (Vittoriosa, Cospicua, Senglea), koji su takođe sagrađeni u srednjovekovnom dobu. Izlet traje oko 1,5 sati.  Transfer od/do hotela nije uračunat. (Cena izleta oko 20 eur)